Blog

RSS

Intervenció al Debat de l'Estat del Municipi.

23-06-2021


Intervenció al Debat de l'Estat del Municipi.






Intervenció en el Debat de l'Estat del Municipi

Isabel Picó Ledesma

Representant del Consell Escolar Municipal

8-6-2021

"És un privilegi ser aquí amb vostès i formar part dels representants dels consells sectorials de la nostra ciutat.

Vull donar les gràcies a tots els col·lectius per la labor que exerceixen, així com a l'Ajuntament per propiciar aquest debat.

El Consell Escolar Municipal, al qual represento, està constituït per alumnat, professorat, equips directius, PAS, personal administratiu, organitzacions sindicals i associacions veïnals. És un òrgan que vela per la qualitat i la gestió educativa dels centres de la nostra ciutat.

Aquest curs ha estat molt difícil perquè hem sofert, en major o menor mesura, una pandèmia a la qual hem hagut de fer front i que encara no ha acabat.

Un curs en el qual s'han adaptat els espais, les ràtios i la docència per a dur a terme les classes tant presencials com telemàtiques.

A dies de finalitzar el curs, puc dir que hem aconseguit:

- Fer-li front a la pandèmia.

- Mantenir les aules obertes.

- Que els centres siguin espais segurs.

- Coordinar-nos diferents organismes: educació, sanitat, cooperació, medi ambient, policia…

Sempre amb l'objectiu de dotar a l'alumnat de l'educació de qualitat que mereix. I, la comunitat educativa, unida, ho hem aconseguit.

A Elx, comptem amb una gran oferta de centres, públics, privats i concertats on prima la integració de l'alumnat.

Durant aquest curs s'han escolaritzat a 21.812 alumnes/as d'Infantil i Primària, 11.413 de Secundària i 3.276 d'FP.

S'ha contractat 100 Auxiliars d'Infermeria i 8 Tècnics d'Educació Infantil que durant sis mesos han col·laborat amb els equips docents perquè els centres anessin segurs.

Ens han arribat purificadors d'aire amb filtres HEPA distribuïts per la Conselleria d'Educació i l'ajuntament ha completat aquesta intervenció.

S'ha reforçat la neteja en zones d'alt contacte. Així com en els lavabos a meitat de demà, procedint-se a la tarda a una neteja més intensa.

Hem comptat amb 45.000 Euros en beques dirigides als col·legis d'Infantil i Primària per a facilitar la compensació de desigualtats i una adequada escolarització de l'alumnat més vulnerable.

Amb “Fem Escola Elx”, s'han realitzat activitats de suport escolar, formació en l'ús de noves tecnologies, escoles de pares/mares i activitats per a alumnat.

Gràcies a Edificant, s'han posat en funcionament els aularis de Garrofers, La Gàl·lia i La Vallverda així com el menjador del Jaime Balmes.

I en fase d'execució es troben les dues unitats de l'IES Montserrat Roig.

Actualment està en construcció l'IES Periodista Vicent Verdú.

De fet, ja s'han fet els primers passos per al reajustament de l'adscripció.

Des de la Regidoria s'han proposat nombroses activitats i projectes. Aquests últims mesos s'han dut a terme les Jornades “Sorprèn-te amb la ciència” i CONVIELX: “Educació i convivència en temps de pandèmia”.

La col·laboració amb altres entitats sempre està molt present. Amb la finalitat de promoure les activitats educatives transversals en els centres.

El treball que s'està fent en el programa d'absentisme és un clar exemple de bon fer i coordinació entre les famílies, els centres, la regidoria, els serveis socials, la inspecció educativa, la policia local... entre altres.

Aquest curs 2020-2021, ens mostra unes xifres alarmants. Al voltant de 1000 notificacions en Infantil i Primària i més de 700 en Educació Secundària. Cert és que disminuiran una vegada filtrats els casos de COVID de familiars, o confinaments sense justificar, etc.

Com bé saben i estem comentant aquesta tarda, tot és susceptible de millora.

- Les administracions han d'aportar recursos personals i econòmics perquè el Programa d'Absentisme de la nostra ciutat rebi suport i puguin continuar amb la gran labor que realitzen.

- Els centres agrairíem la continuïtat del personal Educovid i dels tècnics d'Educació Infantil, així com l'increment de la neteja.

- És fonamental continuar amb les reunions de coordinació dels professionals de cada sector que, fins ara, han liderat les Regidories d'Educació i Sanitat de l'Ajuntament.

- Importantíssim per a integrar a tot l'alumnat són les beques educatives, amb les quals assegurem que qualsevol alumne/a tingui oportunitats per a estudiar.

- És necessari que es continuï escoltant els centres per a coordinar l'organització de les activitats complementàries, extraescolars, esportives i culturals.

Com deia, ha estat un any intens, ardu, molt laboriós i com sempre molt il·lusionant.

S'ha fet un extraordinari esforç amb l'objectiu de continuar oferint una educació de qualitat amb les degudes garanties sanitàries.

Per a finalitzar la meva intervenció, m'agradaria reconèixer el treball realitzat per totes aquelles persones que han fet possible que el curs escolar que ara finalitza hagi pogut desenvolupar-se amb normalitat, malgrat les circumstàncies excepcionals que ens han afectat."





 

 






Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top